torsdag, april 29, 2010

Busenkel bärkaka

Jag vet inte riktigt om en kaka kan bli enklare än såhär. Den här slängde jag ihop tidigare ikväll innan Emelie och Johanna kom hit för lite Alfapet. Dessvärre kom jag sist, men kakan var ju god ialla fall!

4 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
Hallon, jordgubbar och björnbär
(Potatismjöl, om bären är frysta)
Margarin
Pärlsocker


Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en mindre långpanna, ca. 30x20 cm. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, häll i formen. Strö över bären (Om du använder frysta bär kan du lägga dom i en bunke och vända runt i lite potatismjöl), hyvla över margarin så det täcker och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca. 30 minuter. Låt svalna och skär upp i bitar.

Kaka på avsvalning på balkongen. Vill man ha andra bär eller t.ex äpplen eller kanske päron, så funkar det utmärkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar