lördag, april 10, 2010

Pasta Carbonara

Carbonara är perfekt mat när man vill slänga ihop något snabbt, och gott! Förut körde jag och Viktor på pulvervarianten, men det kommer aldrig hända igen. Enklare än såhär kan det inte bli!

3-4 personer
300-400 gram spaghetti
1 paket bacon
4 äggulor
1 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
Salt, peppar
(Finhackad persilja, om man vill)

Koka upp vatten till pastan och koka angiven tid.
Klipp i baconet i en het, stor panna. Släng i lite av pastavattnet när baconet börjar få lite färg och ställ åt sidan. Vispa ihop äggulor, vispgrädde, parmesan, salt, peppar och ev. persilja i en bunke. Häll av pastan när den är al dente och häll ner i pannan med bacon, rör om. Blanda ner äggblandningen och rör om ordentligt. Servera genast!

2 kommentarer:

  1. precis som makaronipuddingen, fast mjölken är utbytt mot vispgrädde ;) inget mig emot, det är svingott!!!!

    SvaraRadera
  2. och man gratinerar den inte i ugnen heller. superbra och supersnabbt! :D

    SvaraRadera