söndag, juni 27, 2010

Fryst Mascarponecheesecake

Den här frysta cheesecaken påminner lite om "Philadelphiatårtan" mamma brukade göra vid lite festligare tillställningar. Det som skiljer dom åt är att det är mascarpone och rivet citronskal i den här, i princip. Hur som helst så slängde jag och Moa ihop det här verket som från början är Leilas. I hennes recept står det att den ska vara i frysen i 3-4 timmar, men jag tror att vi hade den inne i nästan 8. Så det var tur att vi gjorde den på morgonen redan! Hon hade gjort den i en sockerkaksform, men är man inte så noga så kan man lika gärna göra den i en glasslåda!

4 ägg
1,5 dl socker
Rivet skal från en citron
200-250 gram mascarpone
4 d
l vispgrädde
Digestivekex

Separera äggvitorna och gulorna. Vispa gulorna, socker och citronskal poröst i en stor bunke, blanda ner mascarponen. Vispa grädden fluffig i en annan bunke, och vispa vitorna till ett hårt skum i en annan. Vänd ner grädden i bunken med ostblandningen och vänd sedan försiktigt ner vitorna. Krossa digestivekex och täck botten i en glasslåda. Varva sedan smulor och smet, avsluta med smulor. Banka försiktigt lådan i bänken och täck sedan med plast. Låt stå i frysen i ca. 8 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar