torsdag, juli 15, 2010

Tacopaj #2

Jag är väl medveten om att det redan finns ett recept på tacopaj, men alltid när jag gör tacopaj så är det alltid något som är lite annorlunda. Och just den här blev god, riktigt god! Skulle nog vilja påstå att det är den bästa tacopajen hittills! Jag hade tacofärs i frysen, men om man ska göra allt från början så ser nog receptet ut ungefär såhär, och det borde räcka till ca. 6 personer.

Pajdeg
150 gram margarin
4 dl mjöl
1,5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
ca. 1 dl mjölk

Nyp ihop rumsvarmt smör med dom torra ingredienserna för hand eller i matberedare, häll i mjölken och blanda till en deg. Tillsätt mer mjöl om det blir för blött. Ställ kallt i 15 minuter och sätt ugnen på 200
°. Tryck sedan ut degen i en form, gärna en med löstagbar kant. Nagga botten lite och förgrädda i 10 minuter.

ca. 400 gram nötfärs
1 påse kryddmix
½ gul lök
Några champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten burk majs

2 dl creme fraiche
1 burk creme bonjour vitlök (200 gram)
Någon dl riven ost
Cocktailtomater

Hacka löken, skär champinjonerna och paprikorna i mindre bitar. Bryn köttfärsen i lite smör, strö över kryddmixen och häll på vatten (gör som det står på kryddmixen). När den är färdig rör du ner löken, champinjonerna, paprikorna och majs. Låt stå tills du ska fylla pajskalet. Blanda ihop creme fraiche, creme bonjour och riven ost ordentligt i en bunke. När pajskalet är förgräddat tar du ut det och häller i köttfärsröran, bred sedan på creme fraiche blandningen och toppa med några delade cocktailtomater. Grädda i ca. 30 minuter tills den får fin färg. Servera tillsammans med en sallad!

2 kommentarer:

  1. Gjorde denna paj idag, och länkade även till den från min blogg. DEn var ju helt underbart god! Älskade den! Tack så jättemycket för receptet! Du har verkligen en inspirerande blogg, dock väldigt farlig om man är hungrig när man läser det..

    SvaraRadera
  2. Men åh! Vad roligt, och tack så mycket :) Haha, jag brukar få höra det! Tack!

    SvaraRadera