tisdag, augusti 31, 2010

Matplatsens kyckling i grönpepparsås

Dagens middag snodde jag rakt av från Victoria på Matplatsen. Otroligt enkelt och otroligt gott! Eftersom man förbereder kvällen innan är det perfekt mat om man har bråttom eller så. Viktor blev väldigt glad när han såg att det räckte till matlådor två dagar framöver! Räcker till 4 personer.

1 grillad kyckling
1 msk smör
1 msk dijonsenap
2 msk soya
½ msk hel grönpeppar, krossa lätt
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche

Kvällen innan rensar man en kyckling och skär dom större bitarna lite mindre, lägg i en ugnsfast form. Koka upp dom resterande ingredienserna i en kastrull, låt puttra någon minut och häll sedan över kycklingen. Låt svalna, plasta och låt stå i kylen över natten.
När det börjar bli dags för middag dagen därpå sätter man ugnen på 225
° och ställer sedan in formen i ca. 15 minuter. Servera med ris, en stor sallad och kanske lite nötter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar