onsdag, september 07, 2011

Vegetarisk färssås a lá Bosse

När vi kom ner till Göteborg, för drygt två veckor sen, så åt vi middag hemma hos Camilla och Bosse dom första dagarna eftersom vi inte fick flytta in på en gång. Och en dag gjorde Bosse en så makalöst god färssås med sojagranulat att jag inte kunnat sluta tänka på den sen dess! Så nu i veckan inhandlade vi en påse sojagranulat på saluhallen, och kokade ihop en färssås igår. Alldeles vansinnigt gott!

4 personer
2 burkar krossade tomater
1 gul lök
3 små morötter
2 klyftor vitlök
Några färska champinjoner
Tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 nävar sojagranulat
En skvätt soja
Lite grädde
Färsk basilika
Chilipulver, paprikapulver
Salt, peppar

Hacka lök och färska champinjoner, fräs i lite olja i en stor kastrull tills löken börjar bli genomskinlig. Riv morötterna grovt och lägg i kastrullen. Häll på krossade tomater, pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt tomatpuré, lite soya, buljongtärning, chili- och paprikapulver, salt och peppar. Låt puttra i några minuter och blanda sedan i sojagranulatet, tillsätt även lite vatten om det behövs. När det puttrat ännu ett tag och granulatet har svällt tillsätts grädde och färsk, hackad basilika. Servera sedan med nykokt pasta! (Tänk på att desto längre den får puttra, desto godare! Minst 15 minuter iallafall!)

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset!! Det är ju jobbigt att bli bortbjuden på middag om man inte kan äta några mjölkprodukter alls :)

    SvaraRadera
  2. Så lite så! Sen beror det ju såklart på i vilka mängder, men så länge det upphettats tillräckligt bör det inte vara några problem! :)

    SvaraRadera